Вейоніс відвідав район проведення операції Об’єднаних сил / фото facebook.com/pressjfo.news

Президент Латвії Раймондс Вейоніс відвідав район проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС в Facebook.

Читайте такожПрезидент Латвії відвідає населені пункти на Донбасі поблизу лінії зіткнення

Відео дня

«Закордонний гість мав змогу наочно упевнитись у тому, що російські окупаційні війська ведуть неоголошену війну не тільки проти українських захисників, а і мирного населення. Раймондс Вейоніс оглянув зруйновані росіянами житлові будинки, інтернат, лікарню та інші споруди соціальної інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Також президент Латвії відвідав одну з військових частин Об’єднаних сил, де познайомився з умовами життя та побутом військових, а також особисто зустрівся з ними.

При цьому зазначається, що Вейоніс провів зустріч з начальником штабу – першим заступником командувача Об’єднаних сил генерал-майором Валерієм Залужним і обговорив з ним безпекову ситуацію у регіоні.

Зокрема, начальник штабу підкреслив, що, незважаючи на Мінські домовленості, російська сторона продовжує нагнітати обстановку на сході України і не зацікавлена у припиненні бойових дій.

Як повідомлялося, Раймондс Вейоніс прибув до України напередодні. Вчора, 24 листопада, він провів переговори віч-на-віч з президентом Петром Порошенком, а також взяв участь у вшануванні пам'яті жертв Голодоморів в Україні.