фото narodna-pravda.ua

У мережі показали архівне відео, як бойовики «ДНР» в Шахтарську влітку 2014 року стріляють з міномета "Васильок", ховаючись між п'ятиповерхівками в житловому кварталі.

Відео опублікував на своїй сторінці в Facebook журналіст Денис Казанський.

Читайте такожДоба на Донбасі: українські військові знищили двох окупантів

Відео дня

«Відео знято біля магазину "Лідер", розташованого за адресою вул. Леніна, 25. Міномет при цьому стоїть в кузові військової тентованної вантажівки. Зручно. Відстрілялися з-за спин мирних жителів, виїхали, а відповідь потім прилетить в житлові будинки, і можна буде розповідати про "кривавих карателів", які "спеціально вбивають невинних людей". Втім, вогонь у відповідь буде тільки в тому випадку, якщо стріляють дійсно по військовим. Максимальна дальність стрільби "Василька" - всього 4300 метрів. Тож лягли міни, швидше за все, десь у межах міста. І в кого вони потрапили - велике питання», – написав Казанський.

«Ось так і виглядали ті самі "блукаючі міномети", з яких обстрілювали Донецьк, Луганськ та інші міста Донбасу влітку 2014. Тоді розповідали байки про "українські ДРГ на сміттєвозах", але це, звичайно, повна нісенітниця. Міномети возили не на сміттєвозах, а на таких вантажівках "ополчення". Тому-то жодну "українську ДРГ", на які ці обстріли списували, так і не спіймали», – додав журналіст.