Один такий "Богдан" коштує $32 тис. \ фото УНІАН

У 2018 вибухнув скандал: на фронт за державні кошти відправили партії так званих санітарних автомобілів виробництва корпорації «Богдан». І одразу з’ясувалось, що вони постійно ламались і прострілювалися навіть із автомата.

Читайте такожПрезидент, що заробляє на війні

Як наслідок, за додаткові державні кошти автівки постійно відкликали з фронту на модернізацію. У чому небезпека дорогих, але небезпечних військових машин «Богдан»? Шокуючі подробиці та факти від медика з фронту в сюжеті програми "Гроші".

Як йдеться у сюжеті, у січні 2019 року санітарні автомобілі повернулися на фронт. У корпорації переконують, що всі недоліки усунули, але які саме там приховують. З прес-релізу стає відомо про кілька несуттєвих змін. 

Але як кажуть фронтові медики, від "Богданів" відмовилися, адже не хочуть так званих гробовозок. Медик, яка в 2015 році відправилася на Донбас рятувати життя наших військових, приймає поранених з поля бою. За її словами, коли їм прийшли "Богдани", то вони були не надто надійними - могли просто навіть не завестися. А військові самотужки ремонтувати їх не мають права. Минулого року з 50 "Богданів", які відправили на фронт, зламалися 25

Між тим, один такий "Богдан" коштує $32 тис., при ринковій ціні такого, але цивільного авто $15 тис.

Медики кажуть, що у санітарному авто швидо ламається ходова, в автомобілі дуже підкидає. Крім того, в нього ненадійна паливна система, низька маневреність.

Медики визнають, що "Богдани" ідеальні для ідеальних умов і дорог, їх можна використовувати замість звичайних швидких, але в таких авто недостачі немає.

Отже Олег Гладковський та його бізнес-партнер Петро Порошенко  наповнили Донбас цими автомобілями, тому виходить що їхній інтерес не сильна армія, а сита корупціонерська старість.