За минулу добу в Авдіївці загинули двоє військових / twitter.com/poroshenko

За минулу добу в Авдіївці двоє загиблих. Один боєць загинув від ворожої кулі, ще один - під час підриву техніки.

Побратими загиблих зібрали й спакували речі - їх бійці відправлять на батьківщину загиблого воїна – в Станицю Луганську. Максиму Сиріну було 36, служив з серпня 2017-го року, йдеться в сюжеті ТСН.

"Загинув на позиціях. На цеглі залишилася кров. Перший раз куля в нього не потрапила, а другий - наздогнала", - розповідає військовослужбовець ЗСУ "Фанат".

Читайте такожЗа час березневого "перемир'я" на Донбасі загинули 5 українських військових, ще 15 поранено - Марчук

Місцевість тут така, що коли висунеш голову над габіоном або мішками, ворог бачить. Коли іде бій, то військові мають вийти з укріплень, аби вести вогонь у відповідь. Так зробив і Максим. Учора він мав змінитися на посту, але побачив, що бій, і лишився допомогти товаришам. Після отриманої кулі помер у лікарні. У хлопця залишилися син і донька.

"Солдат хороший був, його називали найпозитивнішим у батальйоні. Як кажуть, війна забирає найкращих, і це не просто слова", - додає "Фанат".

Ще один боєць загинув на протитанковій міні. Бойова машина наїхала на неї усередині був екіпаж - троє людей. Двох з тяжкими опіками доправили в Дніпро.

Старший солдат Сергій Валаха – загинув. Йому було тридцять чотири. На Сході ніс службу три роки.

"Познайомилися дуже зворушливо, я прийшов включати плиту, а там лежала записка і шматок торта - підпис Борода. Він завжди жартував від Бороди до Бороди. Найважче на війні - втрачати хороших людей", - каже український військовий.

Як повідомляв УНІАН, на Сході машина українських військових підірвалася на міні: один загиблий і двоє поранених, ще трьох бійців поранило по лінії фронту.