Яна Червона загинула вчора на Донбасі / Facebook/Яна Червона

Загиблих вчора українських бійців Олександра Мілютіна та Яну Червону буде нагороджено посмертно.

Про це заявив представник прес-центру операції Об'єднаних сил Олексій Жуганов на щоденному брифінгу, повідомляється на сторінці ООС у соціальній мережі Facebook.

"З метою охоплення з флангів нашого батальйонного району оборони поблизу Новозванівки, противник після полудня за підтримки мінометів калібру 120 мм та 82 мм розпочав висування двох груп піхоти у смугу забезпечення. Молодший сержант Олександр Мілютін та старший солдат Яна Червона, які були на взводному опорному пункті, разом із товаришами відкрили вогонь по ворожій піхоті зі станкового протитанкового гранатомета та кулемета", - зазначив Жуганов.

Відео дня

Читайте також"Вижити в цьому пеклі у Яни Червоної не було шансу": командир батальйону "Донбас" показав фото

"Ворог зазнав втрат та був вимушений відступити. Водночас, з метою забезпечення відступу, противник продовжував застосування мінометів калібру 120 мм. Одна з ворожих мін обірвала життя наших героїв", - додав він.

"За мужність та проявлений героїзм молодший сержант Олександр Мілютін та старший солдат Яна Червона будуть подані до нагород (посмертно)", - наголосив Жуганов.

Окремо представник прес-центру повідомив про двох поранених українських воїнів. Це Володимир Отінов (захищав Авдіївку) та Сергій Мозговий (захищав Попасну). Отінову надали першу медичну допомогу та евакуювали. Стан здоров'я задовільний, його життю ніщо не загрожує. Мозгового було доставлено до найближчої лікарні. Загрози для його життя немає. Їх обох буде подано до нагородження.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі від прямого влучення міни в бліндаж загинули українські військовослужбовці Яна Червона та Олександр Мелютін.