Ілюстрація REUTERS

На східному фронті від початку доби поранено трьох наших бійців, вони у шпиталі. Тим часом, інші захисники України не лише дають відсіч ворогу, а й повертають наші землі.

Один з підрозділів української армії зайняв великий шматок "сірої зони". Бійці кажуть, місцевість там на пагорбах, тож тепер вони мають перевагу над противником, передає ТСН.

Читайте такожЖурналіст на одному прикладі показав, що зробили бойовики з Донецьком за 5 років (фото, відео)

Відео дня

Саме з приходом весни та не дуже холодних ночей бійці біля окупованого Донецька вирішили трохи змінити лінію фронту і висунулись вперед. "Ми на висоті, у нас висота перевищує противника", - розповідає боєць.

Але дістатися до нових позицій непросто. Адже шлях туди бойовики добре бачать. У будівлях, які нині зайняли українські військові, є бункери. Тут хлопці облаштували собі місця, щоб поспати, поїсти, а командири кажуть, що ці стелі та ці стіни витримають навіть 120 калібр, такі вони міцні.

Бойовики вже зрозуміли, що військові ЗСУ тепер ближче до них, але поки до активних дій противник тут не вдається. "Дуже часто зараз з'являються безпілотники, намагаються виявити нашу позицію, ми постійно всередині, не показуємо, що ми тут", - розповідає військовослужбовець ЗСУ.

А от спостерігати за бойовиками, кажуть бійці, звідси доволі зручно. Бійниці можна облаштовувати навіть під стелею. Тут драбина і тепловізор, примотаний до швабри. За допомогою такого приладдя, вночі, маючи смартфон і WI-FI, роздивлятися противника можна з безпечного місця.

Раніше у штабі повідомили, що бійці ООС у відповідь на ворожі обстріли знищили одного бойовика, ще шістьох поранили.