Ілюстрація REUTERS

Протягом минулої доби, 18 травня, збройні формування РФ на Донбасі 18 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів четверо військовослужбовців Об'єднаних сил дістали поранення.

Читайте також"Можна здавати на металобрухт": ефектне знищення вантажівки бойовиків потрапило на відео

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, ворог шість разів застосував заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібрів 152 і 122 мм та міномети калібрів 120 і 82 мм.

Відео дня

Ворог також обстрілював українські позиції із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 18 травня двох окупантів було знищено, ще трьох – поранено.

Від початку поточної доби, 19 травня, ворог з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляв позиції ЗСУ поблизу населеного пункту Водяне в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід".

Втрат серед військовослужбовців ОС немає. На кожний обстріл українські підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Напередодні повідомлялось, що російсько-окупаційні війська на Донбасі обстріляли з артилерійських систем житлові будинки в населеному пункті Золоте.