Діти, підлітки, літні люди і люди з інвалідністю отримують консультації і супровід соціально психологічного характеру / фото УНІАН

Федеративна Республіка Німеччина виділяє близько 5 мільйонів євро на період до 2021 року для допомоги постраждалим на сході України.

Про це УНІАН повідомили у Посольстві Німеччини в Україні.

Читайте такожУ Німеччині вбачають у президентстві Зеленського шанс на пожвавлення мирного процесу

Відео дня

Зокрема, сказано, що Федеральний уряд Німеччини у наступні роки продовжить надавати кошти на здійснення заходів невідкладної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту на сході України. Допомога надаватиметься завдяки залученню "Спілки робітничих самаритян Німеччини" (СРС).

"На період з 2019 до 2021 років Федеральний уряд виділив додатково 4,93 млн євро. Останніми роками Федеральний уряд вже надавав підтримку гуманітарній діяльності СРС в Україні обсягом майже 6,5 млн євро. Завдяки рішенню про виділення нових коштів загальна сума допомоги сягнула понад 11 млн євро", - йдеться у повідомленні.

"Нова фаза проекту, яка втілюється з травня 2019 року, реалізується у територіальних громадах, що перебувають під контролем уряду України, на території Луганської і Донецької областей (поблизу лінії розмежування). Вона слугує зміцненню гарантованого забезпечення харчуванням і забезпечення предметами гігієни осіб, які найбільше постраждали внаслідок конфлікту, зокрема, багатьох літніх людей", - заявили у посольстві.

"Інші складові проекту передбачають забезпечення на зимовий період допоміжними матеріалами (будівельні, теплоізоляційні, а також паливні) тих осіб, що мешкають у найбільш неякісних та непристосованих для експлуатації у зимовий період помешканнях. Окрім того, діти, підлітки, літні люди і люди з інвалідністю отримують консультації і супровід соціально психологічного характеру", - йдеться у повідомленні.