Ілюстрація REUTERS

Заплановане на 16 червня розведення сил і засобів біля Станиці Луганської відтерміновано через порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків російсько-окупаційних військ. Про це інформує прес-центр Об’єднаних сил у Facebook.

Читайте такожУкраїнські бійці "деякий час тому" зайняли нові позиції на Світлодарській дузі - волонтер

"8 червня з 20:55 по 21:35 збройні формування Російської Федерації з напрямку населеного пункту Миколаївка вкотре здійснили обстріл населеного пункту Станиця Луганська зі стрілецької зброї. Зазначений факт вчергове демонструє небажання збройних формувань Російської Федерації та окупаційної адміністрації дотримуватися Мінських домовленостей щодо розведення сил і засобів на зазначеній ділянці місцевості, яке було заплановано на 16 червня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що Мінськими домовленостями визначено, зокрема, що розведення сил і засобів може бути здійснено лише після дотримання режиму тиші та його фіксації СММ ОБСЄ протягом семи діб.

"Ураховуючи зазначене, датою наступного розведення сил і засобів на ділянці №1 "Станиця Луганська", може бути 17 червня 2019 року, лише за умов збереження режиму тиші до зазначеного терміну", - підкреслюють у штабі ООС.

Як повідомляв УНІАН, 8 червня збройні формування РФ на сході України, використовуючи заборонене Мінськими угодами озброєння, 22 рази порушили режим припинення вогню. Окупанти вели вогонь з артилерійських систем та танкового озброєння, 120-мм та 80-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, стрілецької зброї.