Ілюстрація REUTERS

Від початку сьогоднішньої доби зафіксовано вже 11 фактів порушення встановленого режиму перемир’я з боку російсько-окупаційних військ.

Читайте такожБойовики зірвали розведення сил біля Станиці Луганської - ООС

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Відео дня

«Станом на зараз, на жаль, противник продовжує обстрілювати позиції Об’єднаних сил, при цьому знову застосовує заборонену Мінськими домовленостями зброю. Так, від початку цієї доби, станом на 12.00 в районі проведення операції зафіксовано вже 11 фактів порушення встановленого режиму перемир’я з боку російсько-окупаційних військ», - сказав він.

За його словами, під ворожі обстріли цієї ночі потрапляли опорні пункти українських захисників біля Новолуганського, Новоолександрівки та Зайцевого, що на Луганському напрямку. Там ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм та 120 мм, озброєння БМП та іншої піхотної зброї.

На Донецькому напрямку поточна доба почалася з ворожих обстрілів в районі н.п. Верхньоторецьке, Павлопіль, Водяне та Гнутове, де російсько-окупаційні війська вели вогонь з аналогічної зброї, додатково застосовуючи станкові протитанкові гранатомети.

«Станом на 12.00 в штабі операції нарахували 58 ворожих пострілів з мінометів заборонених калібрів. Відзначу, що військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил ведуть активні оборонні дії та дають противнику гідну відсіч. Так, 8 разів з початку цієї доби наші оборонці були змушені відкривати вогонь у відповідь, аби придушити активність противника», - підкреслив Мотузяник, додавши, що артилерію і міномети наші захисники не застосовували, аби не наразити на небезпеку мирних жителів окупованих територій, якими ворог прикриваються, ведучи вогонь.

«Станом на зараз ситуація цілком контрольована підрозділами Збройних сил та інших формувань зі складу Об’єднаних сил. Відзначу, що бойових втрат у лавах український військ від початку цієї доби не обліковано», - зазначив Мотузяник.

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби, 8 червня, збройні формування РФ на сході України 22 рази порушили режим припинення вогню, застосувавши артилерійське і танкове озброєння, один український військовослужбовець зазнав бойових травм.