Українська армія дала "адекватну відповідь" на обстріли бойовиків / Фото УНІАН

Від початку сьогоднішньої доби бойовики російсько-окупаційних сил дев'ять разів порушили режим припинення вогню, здійснивши обстріли позицій бійців Об’єднаних сил, один український військовослужбовець отримав бойову травму.

Про це на сторінці у Facebook повідомив прес-центр Об’єднаних сил.

Читайте такожВетеран АТО розповів про паніку окупантів через "прорив" ЗСУ на Донбасі

Відео дня

"Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерії калібру 152 мм, мінометів калібру 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у вечірньому зведенні.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили п’ять обстрілів позицій Об'єднаних сил в районі населених пунктів Водяне, Новоселівка Друга, Широкине, Новотроїцьке, Лебединське.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив чотири обстріли позицій українських підрозділів в районі населених пунктів Луганське, Зайцеве, Борівське (з артилерії калібру 152 мм) та Золоте-4 (з мінометів калібру 82 мм).

"На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - повідомили в прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, колишній президент України, представник України в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Леонід Кучма і чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак обговорили підготовку до оголошення «хлібного перемир'я» на Донбасі, що може відбутися 19 червня на засіданні ТКГ в Мінську.