REUTERS

Від початку доби станом на 12.00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 10 фактів порушення противником встановленого режиму перемир’я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу щодо поточної ситуцації на Донбасі.

Читайте такожБойовики потужно обстріляли позиції бійців ООС: двоє військових поранені

Відео дня

Так, за його словами, вогонь з мінометів заборонених калібрів російсько-окупаційні війська сьогодні відкривали двічі. Вранці 5 разів ворожі постріли з гранатометів та кулеметів великих калібрів лунали біля с. Південне та Новотошківське, що на Луганському напрямку.

Також 5 випадків порушення режиму перемир’я зафіксовано на Донецькому напрямку, де під ворожий вогонь потрапляли оборонні укріплення українських військ в районах н.п. Широкине, Лебединське, Талаківка, Пищевик та Водяне. Там російсько-окупаційні війська застосовували переважно гранатомети різних типів, зокрема СПГ, а також стрілецьку зброю. Найбільш потужим був ворожий обстріл біля с.Кримське, де ворог застосував 82-й калібр, з витратою 28 мін. Окрім того, міномети цього ж калібру бойовики застосували під час обстрілу опорних пунктів українських підрозділів біля Попасної, де випустили близько 10 мін.

«У шести випадках на прицільні ворожі обстріли українські оборонці відкривали вогонь у відповідь. Станом на зараз ситуація цілком контрольована, бойових втрат у лавах наших військ з початку доби немає», - зазначив Мотузяник.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу збройні формування, підтримувані РФ, 30 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, двох українських військових поранено.