Терористи вдарили по житлових кварталах Маріуполя / фото УНІАН

Приморський районний суд Маріуполя призначив покарання у вигляді 9 років за ґратами корегувальнику вогню терористів, внаслідок діяльності якого у січні 2015 року загинули 30 жителів міста та 117 дістали поранення.

Читайте такожП’ять років тому Маріуполь звільнили від терористів: як це було (фото, відео)

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Відео дня

За даними слідства, місцевий житель передавав бойовикам "ДНР" дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України, що брали участь в антитерористичній операції, для подальшого використання терористами під час артилерійських обстрілів позицій українських військових.

"Зокрема, 23 та 24 січня 2015 року зловмисник, перебуваючи в Орджонікідзевському районі Маріуполя, отримав по телефону від терористів завдання щодо повідомлення координат місць дислокації військової техніки ЗСУ в районі місцевого аеропорту. На виконання вказаного завдання чоловік того ж дня передав телефоном одному з бойовиків зазначені дані та наступного дня сповістив терористів про результати здійсненого останнім артилерійського обстрілу мікрорайону "Східний" Орджонікідзевського району м. Маріуполя", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що в результаті злочинної "співпраці" корегувальника з бойовиками загинули 30 місцевих жителів та ще 117 дістали поранення. Також значних руйнувань зазнала інфраструктура мікрорайону.

44-річного місцевого жителя визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.