Станиця Луганська живе мирним життям / фото МВС України

Після відведення сил та засобів ООС в районі Станиці Луганської селище живе спокійним життям і спроб наступу з боку окупантів на цій ділянці не було.

Про це в інтерв’ю виданню «Апостроф» заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Читайте такожБойовики активно гатять із забороненої зброї: сили ООС у відповідь завдали окупантам втрат

Відео дня

Посадовець зазначив, що сили ООС можуть контролювати свою сторону, а щодо сторони супротивника – доводиться покладатися виключно на доповіді Моніторингової місії ОБСЄ.

За його словами, українська сторона вже демонтувала укріплення, а супротивна сторона – ще ні. «Але тут є велика різниця. У нас всі укріплення були зроблені з залізобетонних конструкцій – приїхали крани, підняли і все вивезли. А у них стоять монолітні залізобетонні споруди, які вони заливали протягом цих років. Тому там зараз буде вирішуватися питання, яким чином це демонтувати», – пояснив Тука.

На його думку, відведення сил – це «без жодного сумніву позитивне рішення». «Це пілотний проект, на якому обидві сторони будуть відпрацьовувати подальші дії для того, аби провести розведення військ по всій лінії розмежування. Але у людей дуже знервований настрій, бо усі чудово пам’ятають провокації 2016 року, коли бойовики на спинах цивільного населення перетнули Сіверський Донець і облаштували блок-пост на березі річки, яка контролюється українською стороною. Тому самі мешканці все ж побоюються», – додав він.