Тука відреагував на ідею глави Офісу президента Андрія Богдана про плебісцит / фото УНІАН

Ніхто в Україні не заважає говорити російською мовою. Ніяких референдумів щодо мовного питання на Донбасі проводити не потрібно. Відповідні пропозиції, здатні трансформуватися в пропозиції про федералізацію — загроза і країні і владі.

Про це в коментарі InfoResist заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

Таким чином він відреагував на ідею глави Офісу президента Андрія Богдана про плебісцит.

Відео дня

Читайте такожУ Раді відреагували на заяву Богдана про регіональну російську мову в Донецьку та Луганську

«Фізично таку ідею можна реалізувати. З точки зору техніки ніяких складнощів я не бачу. Чи потрібна така реалізація для України, у мене є великі сумніви. Я вважаю, що не потрібно. Тому що я виступаю за єдину державну мову, українську, а на побутовому рівні ніхто нікому не заважає спілкуватися якою завгодно мовою», — сказав він.

При цьому Тука вважає, що цей вислів соратника Володимира Зеленського не свідчить про бажання команди президента реалізувати план федералізації України.

«Я думаю, передчасно такі заяви робити про те, куди нас веде. Занадто мало часу минуло, якщо чесно. Але я думаю, що якщо у когось виникне десь у підкірці головного мозку якась подібна ідея, то ці люди повинні розуміти, що історію в країні роблять не 70% пасивної більшості, а 10-15% активної меншості. Так ось ця активна меншість винесе цих ініціаторів вперед ногами», — резюмував він.

Раніше повідомлялося, що керівник Офісу президента Андрій Богдан допустив можливість надання російській мові статусу офіційної на території Донецької і Луганської областей.