Названі імена загиблих на Донбасі захисників / фото УНІАН

Внаслідок ворожих обстрілів 19 липня на Донбасі загинуло двоє українських захисників: 30-річний Джерелейко Роман та 33-річний Бардалим Олександр.

Про це повідомили у прес-службі 24 ОМБр імені короля Данила.

Читайте такожГенерал дав прогноз щодо тривалості нового "хлібного перемир’я" на Донбасі

Відео дня

Зазначається, що солдат Джерелейко зазнав кульового поранення від рук ворожого снайпера під час інженерного обладнання позицій. На місце одразу прибув медик з сусідньої позиції, який надав бійцю першу медичну допомогу.

"Після оповіщення по черговим засобам зв’язку, на місце події одразу прибули командир роти та командир взводу старшина Бардалим О.В., які особисто почали здійснювати евакуацію солдата Джерелейко. За 15 метрів від позиції, під час закріплення тяжкопораненого на ношах, ворог поцілив вдруге – цього разу в командира взводу, старшину Бардалима Олександра Володимировича. Характер поранення був несумісним з життям і протягом хвилини часу Сашко помер на руках свого командира роти", - йдеться у повідомленні.

Солдат Джерелейко був родом з м.Волочиськ, що на Хмельниччині. В нього залишились матір, батько, а також син Данило, 2012 р.н.

Роман Джерелейко / фото facebook.com/24th.brigade

Старшина Бардалим - родом з м. Корсунь-Шевченківський, Черкаської області. Він був на війні з 2015 року і планував повернутись на якийсь час до своєї сім’ї. До його звільнення з лав ЗСУ залишалось всього 20 діб. В нього залишилась дружина та 7-річний син Денис.

Олександр Бардалим / фото facebook.com/24th.brigade

Як повідомляв УНІАН, 19 липня, бойовики на Донбасі 26 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів двоє українських військових загинули, ще троє отримали бойові травми.