Ілюстрація REUTERS

Від початку поточної доби, 18 серпня, на Донбасі зафіксовано чотири збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Читайте такожПрокуратура заочно повідомила про підозру італійцю, який воював за бойовиків на Донбасі

Відео дня

За його інформацією, до 01:00 ночі противник вів обстріл зі стрілецької зброї по українських захисниках поблизу населеного пункту Пищевик. Окупанти вели прицільний вогонь з напрямку від села Верхньошироківське.

«З 04:45 ранку, протягом півгодини, оборонці Водяного також перебували під ворожим вогнем. Від окупованої Ужівки ворог вів прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил з ручних протитанкових гранатометів», - зазначив речник.

Також, повідомив він, від Ужівки противник протягом півгодини з 07:00 ранку вів обстріл зі стрілецької зброї по захисниках Лебединського. О 07:36 окупанти від селища Доломітне розпочали щільний обстріл з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по українських оборонцях Новолуганського.

«З метою збереження життя та здоров’я наших воїнів, захисники України застосували у відповідь піхотне озброєння, не порушуючи Мінські угоди, та протягом 10 хвилин придушили ворожу збройну активність», - зауважив Гуцуляк.

За наявною інформацією, наголосив він, від початку поточної доби втрат внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ серед героїв-захисників немає.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби бойовики на Донбасі 8 разів порушили перемир’я, втрат серед особового складу Об'єднаних сил не було.

Слід додати, що у районі проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях з 00:01 21 липня встановлений "режим тиші". У штабі ООС підкреслили, що підрозділу Об'єднаних сил будуть адекватно відповідати" на ворожі обстріли у разі порушення окупантами режиму припинення вогню.