Нещодавно на складах боєприпасів у Догецьку сталися вибухи / фото "Луганский партизан", Facebook

На окупованих територіях Донбасу діють диверсійні групи патріотів України.

Про це повідомив ветеран АТО, волонтер Мирослав Гай, розповідаючи про нещодавню спробу підриву мосту в Луганську та пожежу на складі боєприпасів у Донецьку, передає «Обозреватель».

Читайте також"Горить склад боєприпасів": офіцер ЗСУ показав відео потужного вибуху в окупованому Донецьку

Відео дня

Гай зазначив, що точні причини вибухів в ОРДЛО з'ясувати складно, але на цих територіях дійсно існує проукраїнський рух.

За його словами, диверсії іноді влаштовують патріоти України.

"Є люди, які не можуть змиритися із втратою дому. Які розуміють, що йде агресія РФ. Які готові пручатися. Це нормально для країни, де йде війна", – зазначив волонтер.

"Нещодавно, коли приходив черговий гумконвой і приганяли БК (боєкомплект. – Ред.) з РФ, була спроба підірвати опори мосту, через який він йшов. Не змогли підірвати – витримала конструкція. Зараз ми бачимо, що підірвали склад. Тобто люди Донбасу розуміють, що означає, коли приходить новий боєкомплект з Росії. Це означає розширення війни, бойових дій. І є такі партизанські загони, які реагують", – розповів Гай.

Ветеран АТО уточнив, що Збройні сили України не мають стосунку до цих диверсій.

"Ну звичайно ні. Збройні сили дотримуються Мінських угод", – пояснив він.

На його думку, підривна діяльність на території ворога має проводитися постійно.

"Але у нас зараз точаться розмови про "потепління стосунків". Я буквально два дні тому повернувся з Донбасу і на власні вуха чув це "потепління". Там працюють артилерійські батареї по наших позиціях. Там відверто просто стріляють. Причому це не поодинокі випадки, а масові обстріли", – наголосив Гай.