Разумков висловив сподівання на поглиблення співпраці між парламентами держав / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков нагадав про позицію України щодо необхідності перемовин у «нормандському форматі», після чого можна буде перейти до обговорення законопроекту про особливий статус Донбасу.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Національної ради парламенту Австрії Вольфгангом Соботкою, повідомляється на сайті ВР.

Зазначається, що сторони обговорили перші результати роботи Верховної Ради ІХ скликання та подальші кроки щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Відео дня

Читайте такожЦВК: зараз вибори на окупованому Донбасі неможливі

Разумков висловив сподівання на поглиблення співпраці між парламентами держав і зазначив, що одним із напрямів спільної роботи має стати забезпечення однакових правил перед законом на національному та міжнародному рівнях.

«Сьогодні ми реально боремося з корупцією. Це негативне явище глибоко вкоренилося в усі вертикалі та рівні української держави. І швидко виправити ситуацію, на жаль, не вийде, але перші кроки ми вже робимо. Частина з 69 законів, що були ухвалені новим парламентом за перші 50 днів роботи, спрямована саме на боротьбу з корупцією. Одним із таких рішень стало скасування депутатської недоторканності, за якою українські парламентарі ховалися від відповідальності за свої дії», - зауважив голова парламенту.

Разумков також висловив позицію України щодо необхідності перемовин у «нормандському форматі», після чого можна буде перейти до обговорення законопроекту про особливий статус Донбасу. «Президент є ключовою фігурою у переговорному процесі, і багато залежить від результатів «нормандського формату». Але всі законодавчі ініціативи з цього питання будуть широко обговорюватись як у парламенті, так і в українському суспільстві», - запевнив спікер.