REUTERS

Тимчасовий повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор і посол Франції в Україні Етьєн де Пoнсен підтвердили, що розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському є однією з умов майбутньої зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони заявили під час брифінгу в рамках візиту в район розведення.

За словами Тейлора, українська влада виконала свої зобов'язання для того, щоб під час зустрічі з росіянами вимагати від них виконання своєї частини договору.

Відео дня

"Це розведення - частина підготовки до майбутньої зустрічі (у "нормандському форматі" - УНІАН)", - заявив він.

Як наголосив посол США, важливо, щоб після того, як військові підуть із зони розведення, туди "зайшли" українські поліцейські та нацгвардійці.

Читайте такожЗСУ готові почати розведення сил і засобів в районі Петровського 8 листопада о 12:00

"Дуже важливо, щоб це розведення військ все ж таки відбулося, тому що воно є однією з умов зустрічі в "нормандському форматі", - сказав де Пoнсен.

Він також підкреслив, що президент Франції Емануаль Макрон робить усе можливе для того, щоб зустріч у "нормандському форматі" відбулася якнайшвидше в Парижі, і планує далі обговорювати це питання з президентом України Володимиром Зеленським.

"Цей конфлікт триває занадто довго, і зараз вже настав час для миру та мирних переговорів", - наголосив він.

Своєю чергою, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен зауважила, що під час сьогоднішнього візиту посли побачили, які зусилля вкладаються в розведення, і сподіваються, що завтра розведення сил і засобів відбудеться і в Петрівському.

Як сказала посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, Британія і надалі продовжить надавати українській владі та населенню необхідну допомогу, а візит в район розведення допоможе зрозуміти, яка саме і скільки допомоги необхідно.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що заходи щодо розведення військ у Золотому завершені, ця територія абсолютно безпечна і перебуває під контролем МВС України.

3 листопада там розпочався процес розмінування та демонтажу демілітаризованої зони.