МКЧХ веде реєстр осіб, які зникли під час бойових дій на сході України / фото Alekseev

До Міжнародного комітету Червоного Хреста звернулися близько 750 осіб, родичі яких зникли безвісти на сході України.

Як повідомляється на сайті глави Української держави, про це йшлося на засіданні робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників (полонених), яке відбулося в Офісі президента.

Читайте такожНа Донбасі загинув 26-річний військовий (фото)

Відео дня

Зазначається, що учасники засідання заслухали інформацію представників МКЧХ щодо ведення реєстру осіб, які зникли під час бойових дій на сході України.

Так, заступник координатора відділу захисту населення Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Присцилла Абсі наголосила, що організація надаватиме будь-яку допомогу у питанні пошуку зниклих безвісти. За її словами, до МКЧХ звернулися близько 750 осіб, родичі яких зникли безвісти.

У свою чергу координатор робочої групи Микола Колесник наголосив, що Червоний Хрест – це єдина міжнародна інституція, яка може проводити повноцінну роботу з пошуку зниклих безвісти та цивільних заручників. «Дуже хотілося б, щоб міжнародні інституції не обмежувалися психологічною допомогою, проведенням тренінгів. Сьогодні ви – єдина інституція, яка може впливати на ситуацію там, шукати безвісти зниклих і опікуватися тими, хто перебуває за ґратами, – це цивільні заручники і полонені. Ми дуже сподіваємося на вас», – сказав Колесник.