Українські зенітники відпрацювали знищення наземних і повітряних цілей / фото facebook.com/pressjfo.news

На Донеччині, в районі відведення важкого озброєння, підрозділи зі складу ОТУ "Схід" операції Об’єднаних сил відбулися навчальні стрільби із зенітних установок ЗУ-23-2.

В ході навчань українські військовослужбовці відпрацювали навички маневрування, а також знищили наземні та повітряні навчальні цілі, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Читайте такожЗенітні ракетні війська на Київщині тренувалися відбивати удар противника з повітря (фото)

Відео дня

До навчань були залучені бійці Збройних сил України, вільні в даний час від чергування на бойових позиціях поблизу Мар'їнки і Красногорівки Донецької області.

Згідно із задумом навчань, особовий склад здійснює марш до вказаного командуванням району і займає вогневі позиції. Для підвищення маневровості зенітна установка ЗУ-23-2 встановлена на базі укріпленого вантажного автомобіля. У ході бойових стрільб армійці відпрацьовують завдання зі знищення як наземних, так і повітряних цілей. Зокрема, БПЛА та бронетехніки умовного противника.

У рамках тактико-спеціальних навчань особливу увагу приділили інженерному обладнанню вогневої позиції, її охороні й обороні, швидкій зміні позиції, а також заходам безпеки при бойових стрільбах.

Як повідомляв УНІАН, у липні українські танкісти провели навчання в тилу.