У Кисельова показали сюжет з українцями в полоні бойовиків / Скріншот - Youtube, Росія 24

У програмі «Вести недели» на телеканалі «Росія 1» вийшов сюжет, в якому показали трьох українців, які утримуються в колонії окупованого Донецька.

Читайте такожСтало відомо про величезні втрати бойовиків на Донбасі

Як повідомляють «Новости Донбасса», в сюжеті показали чоловіка, представивши його як українського військового розвідника (ім'я при цьому не назвали). Стверджується, що він потрапив у полон під Дебальцевим.

Відео дня

Також був показаний Богдан Пантюшенко - командир підбитого під Донецьком танка ЗСУ. Він утримується бойовиками з січня 2015 року. Ім'я третього чоловіка та його історію в сюжеті не розповіли.

В сюжеті йдеться, що всього таких полонених на підконтрольній бойовикам «ДНР» території кілька десятків. Їх нібито внесли у списки на обмін і готові віддати Україні.

Нагадаємо, на нормандському саміті сторони домовилися про новий обмін полоненими.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що жодних гарантій того, що Росія не буде маніпулювати списками осіб, що підлягають обміну, не існує.

Він зазначив, що новий обмін утримуваними особами, який треба здійснити до кінця поточного року, буде трошки складнішим в порівнянні з обміном, який відбувся 7 вересня за формулою «35 до 35».