Подібні провокації бойовики робили на КПВВ "Гнутове", "Новотроїцьке" та "Майорське" / Фото УНІАН

Російсько-окупаційні адміністрації на Донбасі з метою провокацій направляють людей на КПВВ після їх закриття.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Читайте такожУ Кучми розповіли про підсумки останнього в цьому році засідання ТКГ у Мінську

Відео дня

«Проросійські найманці навмисно створюють чергу, а після визначеного часу роботи КПВВ масово пропускають людей на підконтрольну українській владі територію. Такі дії несуть потенційну загрозу для життя та здоров’я громадян, оскільки перетин лінії розмежування в темний час або взагалі залишення людей на ночівлю в так званій «сірій зоні» може значного загострити безпекову ситуацію», - сказано у повідомленні.

Так, протягом грудня подібні провокативні дії бойовиків мали місце в контрольних пунктах в`їзду-виїзду «Гнутове», «Новотроїцьке» та «Майорське».

«Обліковано 5 випадків, коли після 17.00 з тимчасово окупованої території України прибувала значна кількість громадян та автомобілів. За рішенням командувача Об’єднаних сил роботу зазначених КПВВ було продовжено», - сказано у повідомленні.

При цьому зазначається, що прикордонники зі складу Об’єднаних сил всього з початку грудня організували заходи щодо додаткового оформлення 266 громадян, в тому числі 14 дітей, та їх пропуску через лінію розмежування.

Командування Об’єднаних сил звертається до громадян з проханням при плануванні своїх поїздок враховувати пору року та час доби для безпечного перетину лінії розмежування згідно з зимовим графіком роботи КПВВ з 08.00 до 17.00.

Як повідомляв УНІАН, ситуація на усіх ділянках розведення сил у Донецькій та Луганській областях залишається стабільною.