У Росії затримали опозиційну журналістку Юлію Полухіну / фото Новая газета

У Росії затримали спеціального кореспондента "Новой газеты" Юлію Полухіну.

Російське видання "Новая газета" повідомило, а пізніше Слідчий комітет РФ підтвердив обшуки і затримання.

За інформацією СК РФ, обшуки і затримання журналістки проводилися в рамках кримінальної справи про організацію злочинного співтовариства, крадіжку, бандитизм та розбій, порушеної через діяльність "ПВК Е.Н.О.Т".

Відео дня

Зараз, за ​​даними СК, допит журналістки завершується, після чого її пообіцяли відпустити.

Читайте такожЧому Росія поставила на паузу відправку "гумконвоїв" на Донбас

Як повідомляв УНІАН, співробітники СК Краснодарського краю РФ і спецназівці СОБР влаштували обшуки в московській квартирі кореспондента «Нової газети» Юлії Мартовалієвої (Полухіної). Жінку вивезли в невідомому напрямку.

Обшуки проходили з 6 до 10 ранку. Редакція пов'язує затримання та обшуки у Полухіної з матеріалами, які були опубліковані в "Новой газете" і стосувалися дій незаконних збройних формувань на території Донбасу та Луганська, а також з розслідуваннями фактів контрабанди.

Нагадаємо, російське видання "Новая газета" в 2016 році опублікувала статтю про масштабні контрабандні потоки на території Донбасу, які контролюють проросійські бойовики.

Автор статті Юлія Полухіна влітку 2016 року опинилася в центрі конфлікту із штабом АТО України. У липні штаб попросив Службу безпеки призупинити акредитацію трьох журналістів, включно із Полухіною, які "оприлюднили деталі з позицій сил АТО, які можуть стати орієнтирами для ворога".

"Новая газета" назвала такі звинувачення "брехливими".