У Москві практично викрали журналістку Юлію Полухіну / Фото Facebook

Співробітники СК Краснодарського краю РФ і спецназівці СОБР влаштували обшуки в московській квартирі кореспондента «Нової газети» Юлії Мартовалієвої (Полухіної). Жінку вивезли в невідомому напрямку.

Читайте такожУ Навального повідомили про його затримання силовиками в Москві

Про це йдеться в заяві редакції «Нової газети». Обшуки проходили з 6 до 10 ранку.

Відео дня

«Це пов'язано з матеріалами, які були опубліковані в «Новій газеті» і стосувалися дій незаконних збройних формувань на території Донбасу та Луганська, а також з розслідуваннями фактів контрабанди», – заявили в редакції.

В газеті зазначили, що завжди співпрацюють з правоохоронними органами з приводу кримінальних справ, які стосуються конкретних злочинів.

«У цій ситуації ми висловлюємо крайнє здивування, що все було зроблено таким чином: рано вранці до матері з двома дітьми прийшли кілька слідчих у супроводі СОБР і після цього відвезли нашого кореспондента в невідомому напрямку», – зазначили журналісти.

Адвокат Полухіної Петро Заікін не знає, куди йому направлятися для участі в допиті.

Редакція затребувала негайно повідомити, де утримують жінку і допустити до неї адвоката.

«Поки що все це схоже на викрадення», – уклали в газеті.

Як повідомляє «Медуза», Юлія Полухіна першою повідомила про арешти учасників організації «Единые народные общественные товарищества» (ЄНОТ), які стали фігурантами кримінальної справи. «Єнотів» набирали з колишніх учасників війни з Україною на Донбасі.

Нагадаємо, в Росії співробітників ФСБ звинувачують у створенні злочинного угруповання ЄНОТ з прихильників «русского мира» – учасників війни на Донбасі.

За версією слідства, ця банда була створена, щоб нападати на іншу групу, яка займалася контрабандою «сірих» айфонів і інших гаджетів в посилках з США та Німеччини.