REUTERS

Один з чотирьох підозрюваних у справі MH17 - російський військовий Сергій Дубинський ("Хмурий") прокоментував озвучені слідством обвинувачення.

Про це йдеться в його відповіді у Facebook журналістам проекту "Донбас.Реалії".

"Представлені СБУ дані телефонних переговорів змонтували за декілька днів. Маршрут нібито пересування "Бука" не витримує ніякої критики (це ніби ви б їхали на авто з Києва до Чернігова через Вінницю). "Бук" не може здійснювати захоплення цілі без комплексу», – відповів він.

Відео дня

Водночас бойовик не відповів на уточнювальні запитання щодо опублікованих іще 2014 року аудіозаписів, де, за даними СБУ, він обговорює транспортування російського ЗРК "Бук" по території, підконтрольній угрупованню "ДНР", напередодні і після збиття літака.

Читайте такожУ Нідерландах завершився перший день слухань в рамках судового процесу у справі MH17

У спілкуванні з журналістами Дубинський додав, що не вірить у те, що його зможуть притягти до відповідальності у справі MH17, а також повідомив, що не збирається більше повертатися на Донбас.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Читайте такожКерував штурмом військової частини: фігурант справи MH17 активно сприяв анексії Криму - офіцер ВМС України

Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу "Бук".

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.