Через 8 хвилин, зазначили у СММ, бойовики дозволили патрулю проїхати далі \ фото УНІАН

На окупованій частині Донецької області бойовик погрожував спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ гвинтівкою.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили, що питання нових ділянок розведення сил на Донбасі потребує доопрацювання

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Відео дня

Так, у непідконтрольному урядові населеному пункті Софіївка (колишня назва Карло-Марксове; 40 км на північний схід від Донецька) двоє озброєних членів збройних формувань зупинили патруль місії у складі п’яти співробітників, які пересувалися на двох автомобілях.

«Один із членів збройних формувань, який явно був у стані алкогольного сп’яніння, агресивно сказав патрулю СММ відкрити двері водія першого автомобіля, що й було зроблено. Потім він через відкриті двері направив гвинтівку на членів патруля, після чого відкрив задні ліві двері автомобіля, вимагаючи, щоб спостерігачі вийшли з машини та відкрили багажник. Коли член збройних формувань відійшов від автомобіля СММ, щоб скористатися портативною рацією, члени СММ замкнули та заблокували всі двері автомобіля. Згодом той самий член збройних формувань намагався відкрити дверцята автомобіля і агресивно кричав», - йдеться у звіті.

Через 8 хвилин, зазначили у СММ, бойовики дозволили патрулю проїхати далі.