Ілюстрація / REUTERS

Уряд Росії зняв обмеження на в'їзд на свою територію для жителів окупованого Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну постанову за підписом прем'єр-міністра Росії Михайла Мішустіна опубліковано сьогодні на порталі правової інформації. Документом вносяться зміни у розпорядження від 16 березня № 671-р, згідно з яким через поширення коронавірусу Росія тимчасово обмежувала в'їзд іноземців, зокрема з Білорусі.

Читайте такожУ Росії коронавірусом інфіковані 253 людини

Відео дня

«У зв'язку з економічною і транспортною блокадою Україною окремих районів Донецької та Луганської областей України, керуючись принципами гуманності, положення (про обмеження в'їзду до Росії) не застосовувати до громадян України та осіб без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України», - наголошується в новому розпорядженні.

Іншим розпорядженням, від 20 березня, уряд частково скасував заборону на в'їзд білорусів і громадян інших країн СНД, а також жителів окупованих Абхазії і Південної Осетії через повітряні та інші пункти пропуску, якщо вони повертаються на батьківщину.

Федеральній службі безпеки РФ доручено пропускати таких громадян через російський кордон, йдеться в розпорядженні уряду.

При цьому МЗС Росії повинен забезпечити необхідну взаємодію з дипломатичними представництвами відповідних держав, а Росспоживнагляд - санітарний контроль.

Російському МВС доручено за необхідності направляти машини ДІБДР, щоб ті супроводжували до кордону іноземців, які їдуть автомобілями.

Як повідомляв раніше УНІАН, Росія запровадила обмеження на в’їзд іноземців у країну на період з 18 березня до 1 травня 2020 року.

Водночас, альянс лікарів заявляє, що влада приховує реальну кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19 у країні і змушує лікарів працювати з хворими без необхідних засобів захисту.

Читайте також: