Бойовики продовжують порушувати режим тиші / Фото: ООС

Сьогодні бойовики на Донбасі вже 13 разів порушили режим припинення вогню, двох українських військовослужбовців поранено.

Читайте такожУ березні Україна втратила на Донбасі 11 бійців: стали відомі імена загиблих героїв (фото)

Про це йдеться у повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Відео дня

"Упродовж 1 квітня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили взяті на себе зобов’язання з дотримання режиму припинення вогню, з них двічі - із використанням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь", - йдеться у дописі.

Так, під час обстрілів окупанти застосовували міномети калібрів 120 мм і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Об’єднані сили відповідали прицільним вогнем.

Зауважується, що високу активність противник проявив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Тут зафіксовано 10 обстрілів.

Зранку окупанти обстріляли з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів українських військовослужбовців поблизу Павлополя. Надвечір обстріл з БМП-1 було зафіксовано в районі Пісків.

По околицях Мар’їнки ворог двічі відкривав вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Крім того, позиції Об’єднаних сил біля Новомихайлівки упродовж дня були тричі обстріляні російськими найманцями із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також по обіді ворог двічі влаштував провокації із застосуванням стрілецької зброї поблизу Пісків та один раз - біля Миколаївки.

Читайте такожНа Донбасі загинув 22-річний випускник Львівської військової академії

"На усі зухвалі обстріли українські військовослужбовці відповідали прицільним вогнем по опорних пунктах противника. Відчувши на собі рішучість та ефективність дій наших захисників, окупанти негайно припиняли будь-яку активність", - йдеться у повідомленні.

Зауважується, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник вдався до порушень Мінських домовленостей, обстрілявши з мінометів калібру 120 мм околиці Новотошківського, а з мінометів калібру 82 мм - позиції Об’єднаних сил неподалік Хутора Вільного й Новоолександрівки. По оборонцях Хутора Вільного окупанти також застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

"Сьогодні, 1 квітня, внаслідок ворожих обстрілів зазнали поранень двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. Евакуаційною технікою постраждалих воїнів оперативно доставлено до військово-медичного закладу та надано належну медичну допомогу", - констатували в ООС.

Наголошується, що злочинні дії російських найманців не залишилися безкарними - військовослужбовці Збройних сил України надали жорстку відповідь з наявних вогневих засобів. Втрати противника уточнюються.