УНИАН

Про це йдеться у звіті за вихідні.

"11 жовтня, знаходячись на центральному вокзалі Донецька, поміж 15:05 та 16:50 Спеціальна моніторингова місія чула два вибухи на відстані 5-6 км на північний схід від займаних нею позицій", - сказано у звіті.

Інструктори ОБСЄ не змоги визначити тип озброєння, а також чи був вогонь вхідним або вихідним. "Поміж 15:05 та 17:10 СММ чула вогонь із стрілецької зброї на відстані від 3 до 6 км на північний захід та північний схід від своїх позицій", - сказано у звіті.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ знову знайшла важке озброєння бойовиків на Донбасі

У Луганській області, спостерігачі місії зафіксували спокійну ситуацію, але 10 жовтня чули на відстані 12-13 км від підконтрольної бойовикам "ЛНР" Іллірії (30 км на південний захід від Луганська) близько 30 мінометних вихідних вибухів, які за оцінкою місії сталися на навчальному полігоні.

Читайте такожЗа минулу добу бойовики здійснили кілька збройних провокацій - штаб

Також місія чула у контрольованому урядом Україні Старому Айдарі (20 км на північний захід від Луганська) три вибухи зі сторони 6-7 км на південний схід від займаних спостерігачами позицій. Інструктори ОБСЄ не змогли визначити тип зброї та з якої сторони вівся вогонь.

Як повідомляв УНІАН, проросійські бойовики в суботу, 10 жовтня вдень стріляли з тимчасово окупованої території по опорному пункту Збройних сил України поблизу селища Бердянське, що на Маріупольському напрямку.