отвод обсе танки ато / Министерство обороны

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на брифінгу по скайпу з Донецька заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

«Ситуація залишається спокійною у більшості районів Донецької і Луганської областей, однак ризик ескалації ситуації залишається дуже високим», - заявив він.

За словами Хуга, СММ буде продовжувати відвідувати місця базування відведеної озброєння. «Ми сподіваємося, що відведення зброї дозволить зміцнити режим припинення вогню і дасть змогу здобути тривалий мир», - сказав Хуг.

Відео дня

Він також повідомив про готовність місії відкрити нові бази патрулювання - дві на українській стороні і одну в зоні, яка контролюється так званою «ЛНР». « Ці додаткові бази значно посилять нашу спроможність моніторингу в цій зоні», - зазначив він.

Хуг також додав, що спостерігачі СММ відвідують місця, де зберігається відведене важке озброєння з обох боків лінії розмежування. «Ситуація залишається подібною до тої, яка була останні декілька тижнів: зброя була відсутня на місцях відведення як з боку українських збройних сил, так і ДНР», - сказав він.

Читайте такожОБСЄ зафіксувала зосередження важкого озброєння бойовиків на Маріупольському напрямку

Хуг повідомив, що місія отримали доступ до місць відведення важкої зброї так званої «ЛНР». «Було констатовано відсутність важкої зброї на місці, про що раніше звітувала ЛНР», - сказав Хуг.

Він також повідомив, що безпілотник СММ зафіксував в районі Сонцеве Донецької області 8 нових танків. Також було зафіксовано техніку у Первомайському.

Читайте такожНуланд: невиконання Мінських угод може призвести до відновлення війни на Донбасі

Хуг також зазначив, що свобода переміщення спостерігачів місії обмежується обома сторонами конфлікту.