АТО, Донбасс, военные, военный / Фото УНИАН

Про це глава держави сказав на Конференції представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожЗа минулу добу в зоні АТО один український військовий загинув, ще один отримав поранення - Лисенко"Всі якось не помітили, що з 1 січня у нас немає застосування артилерії взагалі. У нас було лише декілька, чотири чи п'ять (випадків) використання систем залпового вогню, неприцільних. І по мінометах, і по танках, і по іншій відведеній зброї ми маємо кардинальний прогрес, який захищає життя і українських воїнів, і українських цивільних", - сказав Порошенко.

На його переконання, світова спільнота бачить, що українська сторона відповідально ставиться до виконання Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Відео дня

Також глава держави заявив, що він твердо вірить у повернення українського суверенітету на Донбас вже в нинішньому році.

За його словами для цього необхідно, щоб Росія та бойовики продемонстрували реальний прогрес у виконанні Мінських угод.

«Цю принципову позицію я довів до відома наших міжнародних партнерів. В тому числі і під час зустрічей в Давосі, звідки я повернувся сьогодні вночі», - зауважив президент.