Хуг розповів про постраждалих на Донбасі спостерігачів ОБСЄ / Фото УНІАН

Стан двох поранених учора внаслідок підриву патруля місії ОБСЄ на Донбасі спостерігачів стабільний, їх вже виписано з лікарні.

Про це повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Що стосується двох інших членів патруля, які вчора були доправлені до лікарні для подальших медичних оглядів, то можу підтвердити, що їх стан стабільний, і їх вже виписали з лікарні», - заявив він.

Відео дня

«Одна зі спостерігачів, громадянка Німеччини, працює в місії з березня 2015 року, а інший спостерігач, громадянин Чеської Республіки, долучився до місії в січні цього року», - додав Хуг.

Читайте такожТурчинов про підрив авто ОБСЄ на Донбасі: винні в цьому теракті перебувають у Кремлі

«Їх обох доправлено до Краматорська, і згодом вони прибудуть до Києва для отримання належної подальшої медичної допомоги», - зазначив представник СММ.

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня автомобіль патруля місії ОБСЄ підірвався на міні в Луганській області. Це сталося в районі села Пришиб, яке розташоване на території, підконтрольній бойовикам «ЛНР». Загинув один спостерігач місії ОБСЄ, ще двоє дістали поранення. Загиблий був громадянином США, поранені - спостерігачі з Німеччини та Чехії.

У Держдепартаменті США заявили, що шоковані загибеллю американця, і закликали Росію використати свій вплив на бойовиків, щоб дати можливість ОБСЄ провести повне, прозоре та своєчасне розслідування інциденту.