фото УНІАН

Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати позиції ЗС України. Всього впродовж минулої доби противник 52 рази відкривав вогонь по позиціях українських захисників вздовж усієї лінії розмежування. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Приморський напрямок. Зафіксовано 21 ворожий обстріл. Найгарячішими точками цього напрямку залишаються ділянки в районі населених пунктів Широкине, Павлопіль, Красногорівка та Мар'їнка. Також під вогонь противника потрапили наші опорні пункти в районі Водяного Гнутового, Лебединського, Богданівки, Новотроїцького та Чермалика. Зокрема, із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм бойовики били по опорних пунктах в районі Павлополя", - сказано у повідомленні.

На донецькому напрямку найскладнішою ситуація залишається біля Авдіївки. ЇЇ передмістя та деякі наші позиції південніше бойовики обстрілювали з заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів й озброєння танку. Там же, а також в районі Кодеми, противник застосував 122-мм артилерійські системи.

Відео дня

Читайте такожДиверсанти бойовиків намагалися прорватись крізь позиції ЗСУ біля Авдіївки, зазнали втрат (відео)

Зазначається, що на луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 13 фактів застосування бойовиками зброї. Зокрема, противник вів вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів по укріпленнях поблизу Кримського. Вже ввечері бойовики застосували міномети калібру 82 мм в районі Новоолександрівки.

"Біля Новозванівки бандити били з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Також з гранатометів різних систем незаконні збройні формування вели вогонь неподалік Троїцького та Лобачево. Впродовж минулої доби 5 військовослужбовців ЗС України зазнали поранень", - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки та Красногорівки.