Повітряні сили ЗСУ оснастять новими літаками / Cкріншот

Повітряні сили Збройних сил України цього року отримають близько 60 відремонтованих та модернізованих винищувачів Міг-29, Су-27, штурмовиків Су-25, бомбардувальників Су-24, а також навчально-бойових літаків Л-39.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк на брифінгу в Києві.

«Цього року Повітряні сили отримають з державних підприємств близько 60 відремонтованих та модернізованих винищувачів Міг-29, Су-27, штурмовиків Су-25, бомбардувальників Су-24, а також навчально-бойових літаків Л-39», - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожПобачити очима пілота: у мережі з'явилось відео з кабіни українського винищувача

«Повітряні сили ЗСУ продовжують нарощувати свої бойові спроможності. Так, цього року серед пріоритетних цілей командування Повітряних сил є відновлення інфраструктури, перегляд місць дислокації військових частин з урахуванням сучасного безпекового середовища, здійснення поступового переходу органів управління Повітряних сил на J-структуру, яка прийнята в країнах-членах НАТО, а також інтенсифікація заходів бойової підготовки Повітряних сил, закупівля, відновлення та модернізація озброєння та військової техніки», - заявила Гаврилюк.

«За цей час загальний наліт авіації Повітряних сил ЗСУ складає понад 6,6 тис. годин, армійської авіації Сухопутних військ – близько 4 тис. годин», - додала Гаврилюк.

Також, за її словами, у Повітряних силах збільшена кількість бойових авіаційних стрільб на загальновійськових полігонах, до підготовки інструкторського складу навчальних центрів залучено іноземних фахівців.

«Державні оборонні підприємства набули спроможностей модернізувати майже всю номенклатуру авіаційної техніки, яка перебуває на озброєнні ЗСУ. Завдяки модернізації бойові спроможностей літальних апаратів підвищуються у середньому на 50%. Зокрема збільшується дальність виявлення повітряних і наземних цілей і забезпечується висока ймовірність ураження, підвищується безпека польотів, надійність, живучість та інші характеристики бойових машин», - зауважила Гаврилюк.