Росіяни 26 травня вдарили по Дніпру ракетами / скріншот

У Повітряних силах ЗСУ прокоментували, чи можуть блогери своїми постами у соцмережах провокувати та коригувати ракетні удари Росії по Україні.

Коментуючи скандал, що розгорівся у мережі після ракетної атаки РФ на Дніпро 26 травня, спікер ПС ЗСУ Юрій Ігнат підкреслив, що всім слід бути максимально обережними і обачними, публікуючи ту чи іншу інформацію, передає 24 канал.

"Безумовно, в Росії є армія Інформаційних військ. Зібрана з різних майданчиків, Telegram-каналів інформація може бути узагальнена. З цього можуть зробити певні висновки", - зазначив він.

За словами Ігната, росіяни відстежують все, навіть коментарі під різними повідомленнями у соцмережах, і вони в тому числі здатні спровокувати ракетний удар.

Удар по Дніпру 26 травня-подробиці скандалу

Як писав УНІАН вранці 26 травня російські війська вдарили ракетами по Дніпру, влучивши у будівлю поліклініки та у ветеринарну лікарню. 

Повідомлялося, що жертвами атаки стали дві людини, більше 30 - отримали поранення. 

У мережі розгорівся неабиякий скандал через те, що напередодні удару блогерка Анна Алхім зробила пост у своєму Instagram про лікарні Дніпра, які "переповнені військовими".

Вас також можуть зацікавити новини: