Росія стягує авіацію до кордону з Україною / скріншот

Російські війська зосередили близько 400 літаків і 300 вертольотів біля кордону з Україною.

"Цілком ймовірно, вони спробують атакувати з повітря. Але ми, на жаль, ще не встигнемо поставити на озброєння винищувачі F-16 або інші. Тому доведеться боротися з цими літаками нашими засобами протиповітряної оборони і тими літаками, які у нас є", - розповів військовий аналітик, майор запасу Нацгвардії, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пише 24 канал.

За його словами, у Росії досить велика кількість літаків - понад 2 тисячі.

Відео дня

В України на сьогоднішній день приблизно в 10 разів менше літаків, ніж у Росії, додав Гетьман. Він вважає, що, якщо росіяни почнуть атакувати з повітря, то це може принести їм певну користь у підтримці наступу на суші.

Росія стягує авіацію до кордону з Україною - що повідомлялося

Як писав УНІАН, за даними західної розвідки, Росія накопичує поблизу українського кордону літаки і вертольоти. Це свідчить про те, що Москва може задіяти авіацію для підтримки наземного наступу своїх військ, яке захлинається.

На думку глави українського Центру безпеки і співробітництва Сергія Кузана, ймовірність такого серйозного сценарію розглядалася союзниками України. Тому і один з основних пунктів допомоги нашій країні-це засоби ППО, якими ЗСУ зможуть відбивати агресію росіян з повітря.