Експерт назвав можливі версії атаки дронів на Кремль / скріншот

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що атака безпілотників на Кремль в ніч проти 3 травня є провокацією, яку організувала ФСБ РФ. Однією з цілей такої "операції" могло бути нагнітання ситуації та істерії напередодні контрнаступу Збройних сил України.  

"Вони переживають, що (контрнаступ) буде провальним для російських військ, вони можуть зазнати поразки і їм доведеться йти на поступки, хай би що там не було. І для чого це потрібно? Мобілізація російського суспільства і вкотре заговорити про ядерну ескалацію, ядерну зброю, погрози тощо. Ми це, до речі, вже спостерігали від деяких діячів – політичних і не тільки, вони відразу почали про це говорити", – зауважив Мусієнко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Експерт не виключає, що атака на Кремль може бути проявом з’ясування стосунків між силовиками всередині самої Росії з метою отримання ними більших прав і більшого впливу. Він зауважив, що російський диктатор Володимир Путін втрачає важелі управління.

Відео дня

"Ось, власне кажучи, дві такі версії, які найбільш вірогідні, як мені здається", – резюмував Мусієнко.

Атака дронів на Кремль

В ніч на середу, 3 травня, два невідомих безпілотники атакували Кремль. Повідомлялося, що в центрі Москви лунали вибухи. В Росії звинуватили в атаці дронів Україну, заявивши про замах на російського диктатора Володимира Путіна. 

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не атакувала ані Путіна, ані Москву. Він наголосив, що Україна бореться з окупантами на власній території і, зважаючи на нестачу озброєння, не витрачає його деінде.

Доказів причетності України до атаки на Кремль немає і в США. Таку заяву зробив голова сенатського комітету з розвідки Марк Уорнер. 

При цьому аналітики американського Інституту вивчення війни кажуть, що Росія могла сама атакувати Кремль безпілотниками для створення умов ширшої мобілізації та обмеженню святкувань на 9 травня. Низка ознак свідчить про те, що ці удари були організовані і проведені внутрішніми силами.

Вас також можуть зацікавити новини: