Росіяни атакують Україну дронами / скріншот

В ніч проти четверга, 8 лютого, російські окупаційні війська вчергове атакували Україну дронами. Ворожі безпілотники фіксували в кількох областях. 

Зокрема, дрони атакували Одещину. В області працювала ППО, заявив речник Української добровольчої армії та голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук. Також повідомлялося про потужні вибухи в Одесі. 

"Жителі Одеси та Одеського району, будь ласка, не покидайте безпечні місця до відбою. Це важливо", – наголошував очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Відео дня

Станом на 00:46 карта повітряних тривог виглядає так: 

скріншот

В Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що ворожі БпЛА перебувають у Вінницький області – вони рухаються з півночі у напрямку Вінниці через Калинівку.

Також з Чорного моря зворожі дрони заходять у Миколаївську область. Курс північний.

Оновлено 00:58: У низці областей оголошено відбій повітряної тривоги. Станом на цю мить тривога триває у Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях. 

скріншот

Оновлено 01:04: Відбій тривоги на Вінничині та Хмельниччині.

Оновлено 01:10: Вибухи лунають у Миколаєві. Про це повідомляють кореспонденти "Суспільного".

Оновлено 01:27: Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив про влучання в місті: 

"Миколаївці, тримаємось! Тримаємо звʼязок із військовими, знаємо, де є прильоти. Про наслідки - зранку! До відбою будьте подалі від вікон", – написав він у Телеграм.

Оновлено 01:32: Віталій Кім повідомив про підльот ще двох дронів до Миколаєва. 

Оновлено 01:37: Декілька груп БпЛА перебувають на півдні Миколаївської області, повідомляють у Повітряних силах ЗСУ. Курс ворожих дронів постійно змінюється.

Вже біля 2:30 ранку мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив про загоряння в приватному секторі. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Ким заявив, що постраждалих станом на 02:39 не було.  

Атаки РФ по Україні 

7 лютого Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Внаслідок ворожої атаки є жертви. У Києві було влучання в багатоповерхівку – загинули четверо людей.

Ще одна людина була вбита Росією на Миколаївщині. Також відомо про загиблого на Херсонщині. 

У Повітряних силах повідомили, що під час атаки РФ використала 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 . 26 із них збили сили ППО. Також було знищено 3 крилаті ракети "Калібр" та 15 "Шахедів".

Вас також можуть зацікавити новини: