Екс-співробітник СБУ Іван Ступак пояснив активізацію військ РФ під Авдіївкою / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська активізувалися в районі Авдіївки Донецької області через вибори в РФ. Росіяни мають окупувати місто для того, щоб створити ефект перемоги та мобілізувати електорат перед початком виборчої кампанії російського диктатора Володимира Путіна, вважає військовий аналітик, екс-співробітник СБУ Іван Ступак.

"Чому саме Авдіївка? Тому що, якщо подивитися на карту і побачити положення російських військ, будь-яка людина, яка далека від військової справи, зрозуміє, що, звичайно, є перспективи для оточення. Зрозуміло, що російське командування намагається використати всі можливі ресурси, сили та засоби, щоб якнайшвидше зробити оточення наших військових, узяти їх у полон або знищити, а також захопити західну техніку", – сказав він в ефірі телеканала FREEДОМ.

За словами аналітика, окупанти мають захопити Авдіївку до грудня – саме тоді стартує путінська передвиборча кампанія. Крім того, це стане "кульмінацією перемоги", оскільки довгий час успіхів в окупантів на фронті не було. 

Відео дня

"І це дозволить, на думку Кремля, мобілізувати електорат, не військових, а електорат, щоб дати Путіну органічну кількість голосів. З цим пов’язана несамовитість, з якою російські війська знову і знову йдуть на штурм хвилями, одна хвиля змінює іншу хвилю", – вважає екс-співробітник СБУ.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що під час наступу на Авдіївку загинуло близько 4 тисяч російських окупантів. Таку цифру він озвучив у розмові з очільником Пентагону Ллойдом Остіном. 

Тим часом у Генштабі повідомили, що на фронті відбулося 48 бойових зіткнень. Найгарячішими зараз є дві точки – це Авдіївський на Марʼїнський напрямки. 

Українські захисники завдають ворогу чималих втрат. Зокрема, спецпризначені СБУ за тиждень знищили 230 окупантів, знешкодили 9 ворожих танків, 38 бойових броньованих машин, 20 артилерійських систем, 10 систем радіоелектронної боротьби та розвідки, 57 одиниць автотранспорту, 1 камеру відеоспостереження та 44 фортифікаційні споруди.

Вас також можуть зацікавити новини: