Назвали місце наступної ключової битви у війні з Росією / фото twitter.com/SpecRepUkraine

В районі Слов'янська справді може бути наступна ключова битва за Донбас, як про це заявили у британській розвідці, бо руху російських підрозділів в напрямку Сіверська скоріш за все не буде.

Про це в ефірі 24 каналу розказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Однак, за його словами, наразі ситуація складається так, що окупанти навряд чи досягнуть там якихось успіхів. Він переконаний, що ЗСУ будуть намагатися створювати "серйозні неприємності" саме тому угруповуванню військ, що розташоване на позиціях північніше і північно-західніше від Сіверська – в районі Ямполя.

"Це потрібно для того, щоб російські війська не могли повною мірою зосередитися на Слов'янському напрямку і атакувати його з трьох сторін. Зараз можна побачити саме такі спроби атакувати передмістя Слов'янська", - зазначив Мусієнко.

Він наголосив, що найбільш боєздатне угруповування росіяни розмістили в районі Богородичного та Святогірська. Ворожі війська є і за Ізюмом: саме звідти вони також розвивають наступ.

"На Ізюмський напрямок окупанти перекидали елітні частини, зокрема десантників, спецпризначенців, вагнерівців тощо. При цьому на підступах до Слов'янська вони не мали жодного вагомого успіху, починаючи з кінця квітня – початку травня. Я не думаю, що зараз вони зможуть розвинути там аж таку серйозну наступальну активність", – вважає експерт.

Якщо говорити про ті контингенти військ, які зараз в районі Святогірська і Богородичного, вони, ймовірно, робитимуть спроби об'єднання з угруповуванням, яке зараз східніше від Слов'янська – під Райгородком. Так вони зможуть планувати атаку зі Сходу та Північного Сходу, тому що там, вочевидь, один із найсприятливіших для них напрямків, припускає Мусієнко.

Як писав УНІАН, британська розвідка у щоденному звіті повідомила, що бої за Слов'янськ стануть наступною ключовою битвою за Донбас. Російські сили зі Східної та Західної груп військ зараз, ймовірно, знаходяться приблизно за 16 км на північ від Слов'янська.

Вас також можуть зацікавити новини: