Російські добровольці ведуть бої в Бєлгородській області РФ / скріншот 

Задумка походу бійців з "Російського добровольчого корпусу" і Легіону "Свобода Росії" на Бієгородську область-створення буферної зони на території РФ.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що свій перший рейд російські добровольці здійснили на відмінно навіть з обмеженими ресурсами.

"З урахуванням першого рейду РДК і "Легіону", що розтягнувся по фронту на 40 км та заходить вглиб території до 7 км, можна окреслити пріоритетну лінію - траса 14К-3 і її варіації, гілки і вузли. Очевидно, що РДК і "Легіон", не дивлячись на обмежений ресурс, ефективно справляються", - оцінив експерт.

Коваленко висловив упевненість, що як тільки РДК і "Легіон" обзаведуться важкою технікою і артилерією, фронт і глибина оперування цих підрозділів відразу ж зміняться. Він не сумнівається, що у бійців все необхідне скоро з'явиться.

"Здавалося, глибина не ахова, фронт аналогічно і у "другої армії в світі" повинен бути ресурс, що дозволяє повернути контроль злочинному режиму Путіна на цих ділянках, але котрий день поспіль ми бачимо, що ситуація кардинально зворотна. І, знову-таки, це у РДК і "Легіону" ще навіть не з'явилися танки", - вказав експерт.

Бої в РФ під Бєлгородом - ультиматум бійців

Нагадаємо, 4 червня російські добровольці з "Російського добровольчого корпусу" і Легіону "Свобода Росії" заявили, що взяли у полон двох солдатів РФ в Бєлгородській області. При цьому вони поставили ультиматум губернатору області В'ячеславу Гладкову: з'явитися і забрати їх.

Реагуючи на це, Гладков частково погодився з вимогами добровольців, змінивши місце передбачуваної зустрічі.