Ситуація в Авдіївці дуже важка та складна / фото Telegram-канал Ганна Маляр

Російські окупанти інтенсивно обстрілюють логістичні шляхи навколо Авдіївки, щоб перешкоджати транспортуванню боєприпасів, провізії, проводити ротації.

"Вони хочуть взяти висоту, щоб контролювати безпосередньо логістичні шляхи, щоб не було підвозу БК, підвозу провізії, евакуації, ротації тощо. Звичайно, взяття висот - це важливо, особливо, коли ти контролюєш дорогу. І якщо ми говоримо про дорогу Авдіївка-Костянтинівка чи навіть Донецьк-Костянтинівка, будь-які під'їзні дороги до Авдіївки, найскладніше зараз це логістика в Авдіївці, тому що складно проїжджати, все прострілюється, дуже багато висить ворожих дронів-розвідників. Але коли дрон-розвідник помічає рухому ціль, на жаль, влітає уже не розвідник, а ударник", - заявив боєць 109 батальйону ЗСУ Єгор Фірсов в ефірі телемарафону.

За його словами, дороги наразі дуже важливі, оскільки це логістичні шляхи.

Відео дня

"Зараз дістатися в Авдіївку будь-якому підрозділу нелегко, це вже спецоперація", - розповів військовий.

Він підкреслив, що ситуація в місті дуже важка та складна. 

"Спілкуючись з командуванням, я розумію, що здаватися точно зарано. І точно у нашого командування є план", – пояснив він.

Бої за Авдіївку - останні новини

Авдіївка наразі залишається однією з найскладніших ділянок фронту. По всьому периметру навколо міста зростає кількість бойових дій. 

Офіцер 59 ОМБр ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький заявив, що окупати не знижують інтенсивність штурмів Авдіївки. Він зазначив, що окупаційна армія не шкодує людей, проте наразі втрати на Авдіївському фронті даються взнаки, українські військові бачать панічні настрої серед російських солдатів. За словами Цехоцького, російські війська у боях за Авдіївку останній тиждень знову активно використовують техніку.

Водночас, військовий аналітик Олексій Гетьман нагадав, що починаючи з 10 жовтня, коли армія РФ почала наступ на Авдіївку, втрати російського війська оцінюють в 17 тисяч, що більше, ніж Радянський союз втратив за 10 років Афганської війни, коли були втрачені близько 14 500 радянських солдатів.

Вас також можуть зацікавити новини: