Росіяни зазнають втрат під Бахмутом / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Великі втрати РФ та активні дії українських Збройних сил України знижують наступальний потенціал російської армії у Бахмуті.

"Можу підтвердити, що наступальний потенціал у ворога закінчується, їм надзвичайно складно зараз просуватися. Перш за все це пов'язано з тим, що вони зазнали величезних втрат під час спроб штурму, під час спроб наступу", - повідомив в ефірі інформаційного телемарафону екс-командир полку "Азов" Максим Жорін, який зараз перебуває у Бахмуті.

Він зазначив, що всім підрозділам ЗСУ, які перебувають у Бахмуті, поставлено завдання вести активну оборону.

Відео дня

"Тобто ми не просто сидимо, ми намагаємося теж рухатися вперед, завдавати ворогу ураження, тим самим не давати змоги зібратися і проводити власні наступальні дії. Все це призвело до того, що в них наступальний потенціал потроху скінчується. Це не говорить про те, що тут стало набагато легше, бої йдуть щодня на кожній позиції в місті та навколо міста, але просунутися і досягнути суттєвого успіху ворог вже декілька днів не може", - сказав Жорін.

Бої за Бахмут - РФ зазнає втрат

Як повідомляв УНІАН, командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що в багатомісячній битві за Бахмут російські найманці з групи "Вагнера" втрачають значні сили та видихаються:

"Зовсім скоро ми скористаємося цією можливістю, як свого часу робили це під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп'янськом".