Окупанти висунули нові вимоги для відкриття КПВВ \ Фото УНІАН

Підконтрольні Кремлю бойовики, які називають себе представниками "ДНР/ЛНР", відмовилися відкривати контрольні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі, але вимагають контактів санітарних лікарів ОРДЛО і України.

Про це представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш повідомив у соцмережі Facebook.

Як зазначив Грамаш, в рамках роботи гуманітарної робочої підгрупи ТКГ ставленики окуппаційної адміністрації РФ на Донбасі "придумали новий привід не відкривати КПВВ".

Відео дня

Так, російські маріонетки "Дейнего і Никанорова вимагають прямих контактів санітарних лікарів ОРДЛО і України для вирішення проблеми коронавірусних обмежень".

Читайте такожРух більшістю гуманітарних дорожніх коридорів на Донбасі заблоковано - Держприкордонслужба

"Це звучить дивно, оскільки ще в кінці року Україна зі свого боку зняла всі обмеження для в'їзду, пов'язані з COVID. Ми не вимагаємо жодних довідок про вакцинацію. Тому незрозуміло, як наші санітарні лікарі можуть вплинути на те, щоб ОРДЛО зняли такі обмеження зі свого боку. Просто зніміть їх також як ми, і все", - зазначив Гармаш.

"Те ж саме по обміну. Незважаючи на те, що обмін всіх на всіх, без будь-яких передумов, прямо записаний в Мінських угодах, вони вимагають то процесуального очищення тих, кого ми їм вже передали, то взагалі прийняття закону про амністію. Хоча одне з іншим абсолютно не в'яжеться. Тобто, просто немає політичної волі зробити те, що Росія зобов'язалася виконати, підписавшись під Мінськом", - повідомив Гармаш.

Вас також можуть зацікавити новини: