Росія домовляється з Іраном про постачання балістичних ракет / скріншот

У Росії не вийде повністю знеструмити Україну, навіть використовуючи іранські балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar.

Впевненість у цьому висловив в ефірі 24 каналу військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, визнавши, що балістична ракета - це дуже складна ціль:

"Це дуже велика небезпека для України, якщо Росія отримає 50 або 100 балістичних ракет з Ірану".

Відео дня

На думку експерта, якщо Україні не дають американські зенітні ракетні комплекси Patriot, то для захисту від балістичних ракет вже потрібно навіть вимагати, а не просити франко-італійські комплекси SAMP/T.

Саме ці системи можуть допомогти Україні закрити локації, які мають стратегічне значення, основні енергетичні вузли, додав Коваленко.

Також він розповів, що ракета Zolfaghar набагато небезпечніше за Fateh-110:

"Вона виготовлялася з використанням ракетних технологій, які передавала Росія Ірану, тобто вона більш сучасна... Ракета Zolfaghar навіть випередила російські "Іскандери", у неї відокремлювана бойова частина. Такі ракети ще складніше знищувати".

Чи отримає Росія ракети Fateh-110 та Zolfaghar: що повідомлялося

Нагадаємо, як повідомило Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки, Росія в найближчі місяці може отримати від Ірану сотні балістичних ракет.

У ЗМІ з'явилася інформація, що Іран планує обмежити дальність ракет, які передасть Росії.

У Повітряних силах ЗСУ відзначили, що можливості ефективно збивати балістичні ракети, такі як іранські Fateh-110 і Zolfaghar, у Збройних сил України поки немає. Змінити ситуацію могли б американські зенітні ракетні комплекси Patriot і франко-італійські комплекси SAMP/T.