В РФ розбився літак з Пригожиним на борту / скріншот

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували можливу загибель ватажка приватної військової кампанії "Вагнер" Євгена Пригожина.

"Бажаємо успіхів усім учасникам змагань", - прокоментував представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телеканалу "Ми-Україна". "Насправді історія дуже красномовна. Якщо ми говоримо про державу, яка відбулася, цивілізовану, якщо є заколот із порушенням закону, то ситуація вирішується через суди й розслідування. Якщо ми говоримо принаймні про мафію і банду, то там є якісь поняття, домовились значить домовились. Якщо це failed state (держава, яка не відбулася - УНІАН), і власне, навіть не понятійна історія, то бачимо такі методи, які будуть мати наслідки для самого утворення, яке називається Російська Федерація", - висловив думку Юсов.

Також він розповів чи може катастрофа літака бути помстою після спроби заколоту Пригожина.

Відео дня

"Їдять одне одного вони давно вже, просто у різний спосіб і готують по-різному. Когось варять на повільному вогні, когось смажать швидко, а когось їдять сирим, просто солять. Насправді припускати імовірність якоїсь випадкової аварії - це може лише російська пропаганда. Зрозуміло, що це умисний терористичний акт, або ураження ззовні, або в середині, - треба ще розбиратися. Тобто, це ліквідація низки осіб. Для чого і як? Далі ми ще раз підкреслюємо, що бачимо ціну слова колективного Путіна і усього його режиму", - сказав Юсов.

Також він сказав, чи дійсно Пригожин був на борту літака, треба здійснювати надретельну перевірку.

Юсов вважає, що оскільки Росія - це велика за територією держава, то лише одна така структура як приватна військова кампанія "Вагнер", не спричинить дуже стрімких і швидких руйнувань у цій країні.

"Але це може започаткувати чергові процеси, дати чергові тріщини, так чи інакше для режиму Путіна. Це чергові речі, які підмивають підвалини цього режиму і його існування", - зазначив Юсов.

Смерть Пригожина

Ввечері 23 серпня у РФ розбився літак. Згодом стало відомо, що він належав Пригожину. На борту літака знаходилося 10 людей, включно з самим Пригожиним. Усі вони загинули.

Іноземні експерти та аналітики висувають різні версії щодо замовників ліквідації ватажка "вагнерівців". Найпоширенішою є версія про те, що наказ на вбивство Пригожина віддав Путін. 

Сьогодні український президент Володимир Зеленський прокоментував смерть ватажка найманців, заявивши, що Україна не має ніякого відношення до цієї події.

Вас також можуть зацікавити новини: