За даними розвідки, у росіян залишилося ракет на п'ять масованих ракетних ударів / скріншот

Навіть якщо російські війська випустять всі свої ракети одночасно, вони не зможуть занурити Україну у тотальний блекаут.

Впевненість у цьому висловив експерт з енергетики Геннадій Рябцев, зазначивши, що електропостачання все одно відновлять, передає 24 канал.

"Ні, всю країну "вимкнути" їм не вдасться. Навіть якщо всі ракети випустять, а у них залишилося щонайменше на п'ять масованих ракетних ударів, то все одно нічого не вийде", - заявив він.

Експерт допускає, що нові масовані ракетні удари Росії по Україні можуть на якийсь час погіршити ситуацію в енергосистемі, однак, у енергетиків є чіткий план і розуміння, що потрібно робити.

Масові відключення світла у Києві - що відомо

Як повідомляв УНІАН, після останнього масованого удару Росії вночі 19 грудня в Києві значно погіршилася ситуація з відключеннями світла. Одразу повідомлялося, що від дефіциту електропостачання найбільше страждають Оболонський, Подільський та Деснянський райони.

В ту ніч столиця витримала кілька хвиль атак іранських дронів-камікадзе Shahed. За даними ВСУ, над Україною знищили 30 з близько 35 ворожих БПЛА.

25 грудня жителям усіх районів Києва пообіцяли електрику, попередивши про ймовірність аварійних відключень.