У Києві масові відключення світла 19 грудня / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

По Києву ситуація з енергопостачанням складна, через останню атаку Росії довелося вдатися до одночасних відключень всіх трьох груп споживачів.

"По Києву ситуація складна. Сьогодні практично повністю відключають усі три групи водночас. Графіки, зрозуміло, не працюють. До всіх пошкоджених об'єктів, по яких тривають ремонти, додався ще інфраструктурний об’єкт, через що світла немає на значній частині правого берега міста і подекуди - в області", - зазначив генеральний директор компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко в Facebook.

Так само, за його словами, страждають без світла й інші райони столиці.

Відео дня

"Зараз уся критична інфраструктура - лікарні, водоканали, метро - заживлена, і світло є десь близько для 20% населення", - повідомив Коваленко.

Він зазначив, що сьогодні тривалі відключення у Києві – 10 годин без світла - це, на жаль, реальність.

"Як швидко повернемося до стабілізаційних - передбачити важко. Енергетики на всіх рівнях елементарно не встигають відновити функціональність системи між прильотами. Та сподіваюся, що завтра буде трошки краще", - написав генеральний директор YASNO.

Росія атакувала Київ дронами 19 грудня: що відомо

Як повідомляв УНІАН, вночі сьогодні, 19 грудня, столиця витримала кілька хвиль атак іранських Shahed. Повідомлялося про вибухи у Солом’янському та Шевченківському районах.

Згідно з повідомленням Повітряних сил Збройних сил України, загалом цієї ночі над Україною знищено 30 із близько 35 ворожих дронів-камікадзе.

За словами мера Києва Віталія Кличка, у столиці від дефіциту електропостачання найбільше страждають Оболонський, Подільський та Деснянський райони.

За інформацією ДТЕК Київські електромережі, наразі у Києві енергетики намагаються стабілізувати ситуацію та ближче до ночі дати напругу для близько 20% будинків й перемикати їх почергово. Така ситуація, імовірно, триватиме до завтрашнього вечора.